doodles

De Australian Labradoodle

In de jaren tachtig, startte de Guide Dogs Association een fok- en onderzoeksprogramma voor allergievriendelijke blindengeleidehonden. Dit was het begin van de Australische Labradoodle met meerdere generaties zoals we die heden ten dage kennen. Deze Australian Labradoodle is begonnen als een kruising tussen een Labrador Retriever en een Standaard Poedel. Honden uit Australië werden gedurende verschillende generaties gekruist met als doel om “multi-generationele” Labradoodles te creëren.

 

De Australian Labradoodle is in de loop der jaren geëvolueerd. De grondleggers van de Australian Labradoodle, Tegan Park en Rutland Manor, brachten verschillende andere rassen in hun foklijnen van hun Labrador retriever early / Poodle kruisingen, om de beste consistentie in temperament en vacht te bereiken die we vandaag hebben.

•  labrador retriever
•  Poedel (alle maten)
•  Engelse Cocker-spaniël
•  Amerikaanse cocker-spaniël
•  Ierse waterspaniël
•  Curly Coat Retriever

Deze soorten honden zijn samen gefokt om de Australische lijnen van meerdere generaties voort te zetten. De Australian Labradoodle is veel waarschijnlijker niet-verharend en hypoallergeen dan andere soorten Labradoodles, zoals de kruisingen van de eerste a

Deze soorten honden zijn samen gefokt om de Australische lijnen van meerdere generaties voort te zetten. De Australian Labradoodle is veel waarschijnlijker niet-verharend en hypoallergeen dan andere soorten Labradoodles, zoals de kruisingen van de eerste generatie Labrador Retriever / Poedel, of kruisingen van de eerste generatie die zijn teruggefokt naar Poedels. 

Zelfs wanneer de Labrador Retriever/Poedel meerdere generaties wordt gekruist, is het resultaat geen Australian Labradoodle. De echte Australian Labradoodle is het resultaat van zes of meer succesvolle generaties zorgvuldig fokken. Het resultaat is een gezonde, goed geharde hond met een niet-verharende hypoallergene vacht. Allergievriendelijk betekent dat 95% van de mensen met astma en/of allergieën, niet reageert op de huidschilfers of de vacht van de Australian Labradoodle. 

Het kleine percentage mensen die allergisch zijn voor Australian Labradoodles, zijn hoogstwaarschijnlijk allergisch voor hondenspeeksel en reageren over het algemeen op elk hondenras, al dan niet verharend. De Australian Labradoodle is er in drie maten, Standaard (grootste), Medium en Miniatuur (kleinste). Het uiterlijk is hetzelfde voor alle drie de maten. De Labradoodle is een compacte hond die atletisch maar gracieus is en altijd blij lijkt te zijn.

 

Karakter & gedrag Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is een bijzonder vriendelijke, lieve en sociale, energieke knuffelbeer. Met energie en een levenslust voor tien, veroveren ze snel de harten van hondenliefhebbers. Maar er zijn meer redenen waarom de Labardoodle ook jouw lievelingshond kan zijn..

Omdat ik een sterk intuïtieve hond ben, voel ik jouw gemoedstoestand veilloos aan en weet ik jou binnen een mum van tijd weer op te peppen totdat jij weer net zo vrolijk als mij bent. En dat lukt me bijna altijd!

Neem me overal mee naar toe, ik ga graag overal met je mee en wijk het liefst nooit van jouw zijde. Alleen zijn kan ik wel, maar ik vertroetel en breng het liefst ‘ quality time’ door met mijn baas en zijn gezin.

Omdat ik zoveel tomeloze energie heb, kan ik wat onstuimig overkomen maar dit is puur mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid naar iedereen en alles om mijn familie heen en ravotten met soortgenootjes, daar mag je me altijd wakker voor maken!

Gelukkig ben ik binnen vrij rustig en lig ik lekker op je schoot heerlijk na te genieten van een onvergetelijke wandeling waar ik misschien ook nog wel over ga dromen..

Ik vind kinderen geweldig en kan me de hele dag wel met ze vermaken. Ik pas me makkelijk aan aan mijn omgeving en vind andere hondjes, binnen -of buitenshuis, een plezier om mee te spelen en ook andere diertjes ben ik nieuwsgierig naar en zie ik als onderdeel van mijn mooie familie waar ik zielsveel aan gehecht ben.

Niks is zo mooi als met mijn baasje op stap te zijn en ik me helemaal uit kan leven in een mooi bosgebied. Met nieuwe sporen, kan ik me urenlang kosteloos vermaken. Owh en er is een beekje in het bosgebied?? Dan kan ik mijn geluk al helemaal niet meer op en kan mijn dag niet meer stuk want zwemmen en al ronddobberend en stoeiend in het water bezig zijn, dan word ik helemaal dol..

Vanwege mijn intelligente en dienstbare karakter, ben ik zeer goed te trainen en ben ik voor meerdere doeleinden inzetbaar, zoals hulphond of blindengeleidehond. Als therapiehond ben ik ook heel geschikt voor mensen die ondersteuning op wat voor vlak dan ook, nodig hebben en gebaat zijn bij mijn ‘aanwezigheid’, maar daar vertel ik zo meer over..

 

 

Australian Labradoodle inzetbaar als hulphond en gedragstherapie

 

De Australian labradoodle heeft een zeer sterk intuïtief en empathisch vermogen waardoor hij veilloos de emoties van zijn omgeving opvangt, en deze emoties weet om te buigen naar positieve emoties. Of het nou angstgerelateerde emoties zijn of een gewoon onbehaaglijk gevoel, de Australian Labradoodle zal je er altijd uithalen! Dat is zijn belofte!

Alle honden geven aan de mens onbeschrijfelijk veel liefde en steun maar ik in het bijzonder, beschik over kwaliteiten waar mijn baasjes ontzettend veel baat bij hebben.

Dankzij mijn zeer sterk intuïtief en empathisch vermogen kan ik veilloos de emoties van mijn omgeving opvangen, en deze emoties weet ik om te buigen naar positieve emoties. Of het nou angstgerelateerde emoties zijn of een gewoon onbehaaglijk gevoel, ik zal je er altijd uithalen! Dat is mijn belofte!

Het vergroten van sociaal vermogen en zelfvertrouwen
Ik help niet alleen volwassenen met socialisatieproblemen, angsten en het vergroten van hun zelfvertrouwen, dit doe ik ook bij kinderen. Als ze mij eenmaal in hun hartje hebben gesloten, durven ze sneller ook contact te leggen met anderen en ben ik zijn beste maatje en samen ligt de wereld aan onze voetjes en pootjes.

Dit geldt in het bijzonder voor kinderen binnen het autisme spectrum. Ik kan als autismegeleidehond, het sociaal vermogen vergroten, en zelfstandigheid vergroten en angsten wegnemen als het gaat om contact leggen met anderen. Samen staan we een stuk sterker en dat is ook het gevoel wat uw kind heeft en wat hem zal helpen meer zelfvertrouwen te krijgen.

Uit je schulp kruipen..


Wij helpen u graag met deze begeleiding, en houden graag vinger aan de pols om u te helpen met een autismegeleidehond, zodat uw kind ook daadwerkelijk op de juiste manier over zijn mogelijke angsten, heenkomt en hij zijn emotionele wereld beter kan leren te begrijpen en te uiten naar zijn omgeving. Wij zullen altijd kijken of er in het nestje een geschikte pup die als therapiehond kan worden ingezet.

 1. Abrikoos
  Deze kleur kan je vergelijken met de binnenkant van een rijpe abrikoos. De kleur kan verschillen van licht tot donker. De kleur van de neus is zwart.
 2. Blauw
  Wanneer een Australian Labradoodle deze kleur heeft, kan het van donker tot grijzig blauw zijn. Ongeveer te vergelijken met de kleur van olie. Alle blauwharige Australian Labradoodles worden zwart geboren maar hebben wel een blauw/grijze huid.
  De blauwe vacht ontwikkelt zich daarna de eerste 3 jaar. Het pigment van de neus is roze, maar wel in dezelfde kleur samenstelling als de vacht.
 3. Café
  Deze kleur verschilt van melkchocolade tot zilver/beige. Ook deze kleur ontwikkelt zich in de eerste 3 jaar en de neus is bij deze soort roze.
 4. Chocolade
  Bij de chocolade kleur moet je denken aan de pure, donkere, chocolade. Echte chocolade puppies worden bijna zwart/bruin geboren en houden deze donkere kleur voor de rest van hun leven. De neus is roze.
 5. Crème
  Deze kleur lijkt het meest op crème met tinten abrikoos en karamel erdoor. Het pigment van de neus is zwart of roze.
 6. Kalk
  De kalk kleur zit tegen het witte aan, maar je de Australian Labradoodle naast wit houdt zie je dat hij of zij meer een kalk kleur heeft. Het pigment van de neus is roze of zwart.

7.  Karamel
Van donker goud tot abrikoos met een egale tint over het hele lichaam. Dat is hoe de karamel kleurige Australian Labradoodle eruit ziet. Ook hier is de neus roze.

8. Lavendel
De lavendel kleur is een gerookt lavandel/bruin uitziende kleur, met een lila kleurige gloed. Lavendelkleurige Australian Labradoodles worden bruin geboren en de kleur ontwikkelt zich in de eerste 3 jaar. Deze kleur zie je zelden.

9. Parchment
Deze kleur is een soort beige die doet denken aan een kop koffie met veel melk. Deze honden worden geboren met een kleur melkchocolade en na één tot drie jaar verandert de kleur in Parchment. De neuzen zijn altijd roze.
kleuren-van-de-australian-labradoodle-kalk

10. Rood
Wanneer je een rode Australian Labradoodle koopt moet hij of zij een egale, dieprode kleur hebben. Een echt rode hond mag niet lichter zijn bij de wortels. Roodharigen kunnen wel oplichten naarmate ze ouder worden. Het pigment van de neus is altijd zwart.

11. Zilver
Deze kleur kan in verschillende kleuren voorkomen. Van licht tot donker. De meeste Australian Labradoodle liefhebbers willen een egale kleur zien, maar dat hoeft niet. Zilveren Australian Labradoodles worden zwart gebeuren en daarna ontwikkelt de kleur zich. De neus is zwart.

12. Zwart
De zwarte Australian Labradoodle moet helemaal zwart zijn. Er mag geen andere kleur in de vacht voorkomen. Ook de neus is zwart.
Wat is Parti en Phantom?
Dit zijn Australian Labradoodles met meerdere kleuren. De parti heeft 50% witte vlekken in zijn vacht en één andere kleur. De phantom heeft meerdere kleuren in de vacht.